دیوان عدالت اداری در تهران و شعبات آن در سراسر کشور مرجع بررسی و رسیدگی به اختلافات هستند و دعاوی مربوط به دیوان عدالت اداری در قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 شامل سه گروه میشود. یک؛ اعتراض به تصمیمات اداری توسط واحدهای دولتی یا موسسات وابسته به آنها. دو؛ اعتراض به آراء صادره صادره است کمیسیونهای اداری و سه؛ اعتراض به شرایط اعمال قانون مدیریت خدمات کشوری در امور استخدامی. موسسه حقوقی آرا با آگاهی از اهمیت و میزان تقاضای طرح دعاوی مربوط به دیوان عدالت اداری شرایطی را فراهم کرده است تا معترضین بتوانند به صورت کاملاً اصولی و قانونی این قبیل دعاوی را در مراجع ذی ربط مطرح ساخته و به احقاق حق خود بپردازند.
برای رسیدگی به دعاوی دیوان عدالت اداری باید توجه داشت که طرف شکایت حتما مراکز دولتی و یا موسسات وابسته به آن باشند و رسیدگی به دعاوی دیوان عدالت اداری برای بخش خصوص امکان پذیر نیست. وکلای موسسه حقوقی آرا با تخصص در امور دیوان عدالت اداری موکلین و مراجعین محترم را برای احقاق حق خود در تمامی مراحل رسیدگی به این دعاوی یاری کرده و خدمات حقوقی لازم را به ایشان ارائه میکند.
در ادامه به بررسی مراحل رسیدگی به دعاوی دیوان عدالت اداری پرداخته شده است
طبق ماده ۲۳ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری: “دادخواست و ضمائم آن باید به تعداد طرف شکایت به اضافه یک نسخه تهیه شود. این اوراق و همچنین اوراق مربوط به رفع نقص و تکمیل دادخواست، باید به وسیله پست سفارشی یا پست الکترونیکی دیوان یا ثبت در پایگاه الکترونیکی، به دبیرخانه دیوان ارسال و یا به دبیرخانه دیوان یا دفاتر اداری آن مستقر در مراکز استانها تسلیم گردد.” همچنین این دادخواست باید شامل مشخصات شاکی، مشخصات طرف شکایت، نام و نام خانوادگی و اقامتگاه وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی شاکی، موضوع شکایت و خواسته، شرح شکایت، مدارک و دلایل مورد استناد، امضاء یا اثر انگشت شاکی یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی وی، مدرک اثبات کننده سمت باشد. موسسه حقوقی آرا با بهرهمندی از وکلای مجرب در حوزه امور دیوان عدالت اداری به شما در خصوص تنظیم و ثبت دادخواست کمک میکند.
با توجه به ماده ۲۶ قانون دیوان عدالت اداری، “دادخواستهای ثبت شده، توسط رئیس دیوان یا معاون وی به شعبه ارجاع میشود.”
موسسه حقوقی آرا در زمینه رسیدگی به دعاوی امور دیوان عدالت اداری به ارائه انواع خدمات و مشاورههای حقوقی توسط کارشناسان متخصص در این حوزه میپردازد و آگاهی های لازم را به شما عزیزان خواهد داد. بهتر است بدانید که در دیوان، رسیدگی به دعاوی امور عدالت اداری بدون حضور طرفین انجام خواهد شد و اگر شعبه لازم بداند از طرفین برای ارائه توضیحات مورد نظر دعوت به عمل خواهد آورد. لازم به ذکر است که مراحل رسیدگی کاملاً مطابق با ماده ۲۹، ۳۰ و ۳۳ قانون دیوان عدالت اداری میباشد و رای صادره نیز از این ماده قانونها و سایر الزامات قانونی تبعیت میکند.
بنا بر ماده ۵۸ قانون دیوان عدالت اداری: “شعبه دیوان پس از رسیدگی و تکمیل تحقیقات، ختم رسیدگی را اعلام و ظرف یک هفته مبادرت به انشاء رأی مینماید.”
شایان به ذکر است که شما میتوانید به رای های صادر شده توسط دادگاه بدوی دیوان عدالت اداری اعتراض کرده و یا درخواست تجدید نظر نمایید. برای شکایت از رای صادر شده بهتر است از دانش و راهنماییهای وکلای موسسه حقوقی آرا کمک بگیرید.
ماده ۱۰۸ قانون دیوان عدالت اداری به خوبی مراتب اجرای رای صادر شده توسط دادگاه بدوی دیوان عدالت اداری را به شرح زیر تعریف میکند: “شعب دیوان پس از ابلاغ رأی به محکومٌ علیه یک نسخه از آن را به انضمام پرونده به واحد اجرای احکام دیوان ارسال مینمایند. محکومٌ علیه مکلف است ظرف مدت یک ماه نسبت به اجرای کامل آن یا جلب رضایت محکومٌ له اقدام و نتیجه را بهطور کتبی به واحد اجرای احکام دیوان گزارش نماید.”
بررسیهای مشاوران موسسه حقوقی آرا نشان میدهد که با توجه به ماده ۱۹ قانون دیوان عدالت اداری هزینه دادرسی در دعاوی مربوط به دیوان عدالت اداری در شعب بدوی دیوان، یکصد هزار (۱۰۰۰۰۰) ریال و در شعب تجدیدنظر دویست هزار (۲۰۰۰۰۰) ریال است. البته این مبلغ به تناسب نرخ تورم اعلام شده هر سه سال یک بار توسط مسئولیت مربوطه قابل تعدیل است.
تعرفه | عنوان |
- | تقدیم دادخواست به شعب دیوان عدالت اداری |
- | تقدیم دادخواست به شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری |
موسسه حقوقی آراه با اتکا به دانش حقوقی و تجریه کافی در امور حقوقی آماده رائه خدمات در زمینههای مختلف به شما میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر ضمن بررسی صفحات این سایت میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
آدرس: خیابان ولیعصر، بالاتر از عباس آباد، کوچه پردیس، پلاک ۳، طبقه ۵، واحد ۱۹.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد موسسه حقوقی آراه محفوظ میباشد.